Op bezoek bij een bloemenveiling

Vandaag waren we op bezoek bij Plantion, dit is een bruisende marktplaats voor bloemisten, hoveniers en detaillisten. Wij zijn gek op planten en bloemen en het leek ons leuk om een keer achter de schermen te kijken.

We kregen een rondleiding van een keurmeester/veilingmeester van Plantion. Als eerste kwamen we aan bij de afmijnzaal. Dit is een grote zaal waar inkopers hun bloemen en planten kunnen inslaan door middel van de klokveiling. De klokveilig vindt vroeg in de ochtend plaats, zodat de inkopers daarna met de gekochte bloemen en planten naar de winkel kunnen gaan om het vervolgens weer aan ons te verkopen. Voorafgaand aan de klokveiling wordt de kwaliteit van alle bloemen en planten bepaald.

Tijdens de klokveiling moet je als inkoper snel kunnen reageren. Een beginnende ondernemer kan een cursus ‘kopen op de klok’ volgen bij Plantion. De eerstvolgende is a.s. 28 september.

Vervolgens kwamen we terecht in een enorme ruimte; de distributiehal. Het eerste wat ons opviel was de geur, het ruikt hier heerlijk naar verse bloemen. Een grote order uit Afrika was de dag ervoor geleverd. De bloemen worden eerst gecontroleerd, opnieuw aangesneden en in de koeling gezet.

Wij vonden het erg interessant en leuk om achter de schermen te kijken bij Plantion!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.